Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2015 17:52 - Биография на фолк певицата Камелия
Автор: darkside45 Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 6283 Коментари: 0 Гласове:
0



image

Камелия Вескова, по-известна само като Камелия, е българска певица, актриса и телевизионна водеща.
Камелия е родена на 10 януари 1971 година в град Чипровци. Нейният музикален дебют е на 11 години като солист на училищния хор, с който тя изпълнява руска песен.

image
През 1994 година Камелия за пръв път се появява в публичното пространство, като става победител в организираните по това време конкурси за красота „Мис Чипровци“ и „Мис Монтана“.  Успоредно с това Камелия прави и първите си стъпки като певица. Тя започва да пее по сватби. и кръщенета в Северозападна България като солистка на бенд с ръководител композитора Пламен Велинов лПрез пролетта на 1996 година Камелия е харесана от ръководителя на оркестър „Видин“ Вени Петков  и става част от оркестъра.

image


В периода около Великденските празници на 1999 година, Камелия взима участие в организираното от музикална компания Пайнер мини-турне, състояло се в различни градове на Българиял Там тя се изявява на една сцена заедно с колежките си Глория и Петра. Добрият прием от страна на публиката мотивира Камелия да работи още по-усърдно върху музикалната си кариера. В резултат на това, тя заснема нови видеоклипове от албума „Огън момиче“. Те са на песните „Грях ли е това“, „Истински мъж“, „Разбери ме, мили“, „Само тази нощ“ и „Защо повярвах“, която е обявена за „Песен на годината“ от фирма „Пайнер“ и списание „Нов фолк“.  В началото на 2000 година с видео клиповете са промотирани едни от най-големите хитове в кариерата ѝ „Луда по тебе“ и „Ти си…“ (първия черно-бял клип в поп-фолка). На рождения си ден (10 януари) певицата прави промоция на най-новия си албум „Златна рибка“. Тя се е състояла в комплекс „Приказките“  край Харманли. След това идва едно от най-големите признания в кариерата на Камелия. През април 2000 година фирма Пайнер и Българската Асоциация на Музикалните Продуценти (БАМП) oбявяват албума „Златна рибка“ за златен по продажби и той става първият с такъв статут в България.Общият му тираж достига 200 000 копия. От тях 30 000 са на CD-носител и това го прави лидер по продажби за годината в страната на CD носител, като в края на годината той дори достига платинен тираж.

image

По време на церемонията Камелия е удостоена с 3 награди. Песента ѝ "Къде си ти" печели І-ва наградата за "Поп-фолк хит`2001". Видеоклипът е с ІІІ-та награда, а "Къде си ти" е оценена с ІІІ-та награда и в конкурса за авторска песен.
През септември тя се снима в тв реклама на кафето за отслабване „Vita gold“.
През август Камелия взема участие в 3-то национално турне „Planeta Prima 2006“, а през септември се снима в тв реклама на енергийна напитка „Tantra“. 

image

През февруари 2007 г. Камелия пуска песента и клипа „Забранена зона“. На годишните награди на Планета ТВ през февруари тя се появява в рокля в цветовете на българския трибагреник , Август месец певицата представя клипа „Още те обичам“ и се снима в телевизионна реклама на водка „Бяла мечка“. В края на 2007 година тя пътува до САЩ, където осъществява двумесечно турне, което се провежда предимно в градове с големи колонии от български имигранти.

През лятото Камелия е част от 5-то национално турне „Planeta Derby 2008“, а през септември става първият наш изпълнител с виртуален албум , създаден от нейни почитатели. В началото на октомври, в ефира на Планета ТВ се завърта и видеото към песента „Фалшива кожа“. Края на 2008 година Камелия отбелязва с музикално турне  в Република Македония, където изнася няколко клубни участия.

image

През февруари 2009 година Камелия издава видеото към песента „Оргазъм“. Малко след това тя получава предложение да стане водеща на забавно-хумористичното предаване „Голямата уста“по „Нова телевизия“  което е съпътстващо шоу към националното телевизионно риалити „ВИП Брадър“. 

Началото на 2010 година е белязано с гостуване на Камелия в предаването на Росен Петров "Нека говорят" по бТВ.  В началото на август 2010 година в своя анкета списание „Слава“ обявява Камелия за „Най-секси БГ звезда“.  На 28 септември същата година излиза видеото към песента „Изпий ме цялата“. През октомври Камелия взима участие в коледната кампания на БНТ в подкрепа на децата на загинали служители от системата на МВР, където е лице на кампанията заедно с телевизионния водещ в БНТ Спас Кьосев, журналистката Цветанка Ризова, актьора Владимир Карамазов и телевизионния водещ Константин Лунгов.

image


През февруари читателите на списание „Блясък“ определят Камелия като „Най-сексапилната блондинка в попфолка“. Отделно от „Пайнер“, телевизионният оператор „Булсатком“ само за два месеца промоционално пласира в своята дистрибуторска мрежа отделен, 50 000-ен тираж от CD „Еротика“.

През март 2012 година на годишните музикални награди на ТВ Планета Камелия получава от фирмата специалната награда "15 години атрактивна музикална кариера" и представя новата си песен „Лошо действаш ми“. През март 2012 година Камелия взима участие в комедийния сериал „Ракия Sunrise“  който е част от Шоуто на Слави по bTV.

image

През същата година Камелия става водеща на конкурса "Мис България", заедно с актьора Кирил Ефремов. През есента Камелия отново е в амплоато си на тв водеща. Новото предаване, което води, се нарича "Марс и Венера" и се излъчва в ефира на „Нова ТВ“.

На 27 октомври 2014 напуска фирмата окончателно.



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: darkside45
Категория: Тя и той
Прочетен: 148067
Постинги: 35
Коментари: 0
Гласове: 2
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930