Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2008 14:39 - Чудо
Автор: daliq Категория: Изкуство   
Прочетен: 980 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 30.08.2008 15:18


Възможно ли е чудото да има физическа форма?
Чудо е самото ни съществуване по Земята.Самото ни раждане.Самата Библия със своята История,религия.Вселената е чудо.Част от реалното чудо.Едно съществуване измерено в години е най-вероятно само един миг измерен в живот отвъд Земята.Чудото може да е това,което е невизуалното за окото,уловимо от сетивата ни.И не само.Дефинира се като чувство,придобива очертанията на абстрактното.Всичко пряко свързано с Бог,е чудо.Любовта е чудо,красотата също.Музиката,движението,въздуха,природните забележителности-те имат физическа форма.
Може ли човек да се държи като "чуден" човек?!
Вътрешното самоусещане самоопределя поведението.Това,което противоречи на всякаква логика,и е невъзможна направата от човека-можем да назовем чудо.Извън пространствените възможности в съзнанието и паметта ни,ни позволяват да достигнем чудесата по Вселената.
Съществува ли магията?
Съществува магия на цветовете.Тя се съгласува с възприемане облика на всеки предмет.Всяка фигура от нежива материя притежава своя сила,своя памет,своя енергия.
Как се възприема Светлината като фигура в съзнанието?
---Око.Щом затворим очи виждаме око със слънчев блясък.
Развиваме интуицията си.Събуждаме сетивата си.Центърът на Света в тялото ни се намира около пъпната връв.Центърът,в който се намираме.Това,което чувстваме,изживяваме,надживяваме,преплитащо се в сърцето,се изявява най-добре около коремната област-присвиване в стомаха.Интуицията или сънищата---показателни за предстоящото и вътрешното ни самоусещане.Това,което сънуваме е не това ,което фантазираме,а това,което Бог иска да ни научи и покаже.Бог създава хората и природата.Част от Бог е всеки човек,прородата носи следата на Бог.Щом Бог живее в хората,значи и любовта живее....ние говорим и пишем за Бог без да се опираме на визуална гледка...
Но ние вярваме в съществуването на нещо,което е отворено за сетивата,не и за очите.Това е вид чудо.Когато Бог дарява,той дарява на мъдрите,той дарява на добродетелните,на вярващите.Когато Бог наказва,после отново той дарява.Религия не означава самовглъбяване,обсебване.Религия означава вяра до границата на умереност.Различни религии,различни вярвания,които обаче се свеждат до глобалното вярване за Бог.
Всички хора на тази Земя са равни.Раждат се равни и благодетелни,за да оставят от своята следа по Земята.Колко много хора по света,колко много уникални души.Всяка една по себе си различна от друга.Идентична,неповторима.
Чудо!
Чудо за обич!
Чудо за мъдрост!
Чудо за човещина!
Чудо за изцеление!
Чудо за жажда....---Захира...Жажда всред пустинята от странствания на сърцето.
Жажда за сливане.Жажда за допълване.Елегантен синхрон на фигури,съдействащи и подканващи Вселената за танц.Дъжд в пустината,ха!
Чудо!Има ли дъжд в пустиня,има и плач в любовта....усетиш ли жадната си душа да бъде окъпана в дъждовни,седефени капки,то знай,че кристален къс сълза е окъпал пясъчните дюни на очите ти.
Чудо-сълза в пустинята.Захира отрони сълза....
По поречията небеса се изписа чудновата дъга....Магията на цветовете
Чудо тук...чудо там
Чудото....душевен храм!



Тагове:   чудо,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: daliq
Категория: Изкуство
Прочетен: 385205
Постинги: 306
Коментари: 89
Гласове: 3148
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930